Військові виступили проти відкриття на Одещині туристичного сезону цього року

0
371

Оперативне командування «Південь» вважає недоцільним відкриття цього року туристичного сезону в Одеській області, але вирішувати остаточно буде Одеська обласна військова адміністрація.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Одеса повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що військове командування проаналізувало розвиток ситуації на майбутнє з оглядом на те, що наш регіон морський і курортний та проінформували ОВА про свою позицію.

Минулого року речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявляв, що курортний сезон в Одесі та Одеській області не розпочнеться, поки Україна не переможе росію у війні. Тоді він заявив, що пляжі заміновано.

Також про ймовірність туристичного сезону на Миколаївщині розповідав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Оскільки в регіоні досі є небезпечні для відвідування місця, туристичний сезон у Миколаївській області цього року відбудеться частково та у безпечних локаціях. 

За даними оперативного командування «Південь», з початку року вже близько 20 мін винесло море у прибережну зону Одещини, Миколаївщини та Грузії. 

Переважну більшість Сили оборони знищували контрольовано, але близько 20% детонували безконтрольно, спричиняючи руйнування. Постраждалих не було, але влітку такі випадки ймовірні.