У ЗСУ пропозицію відкрити пляжі на Одещині вважають недоречною

0
239

Відкриття пляжів на Одещині недоречне. Про це заявила представник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у коментарі «Суспільному».

За її словами, зараз у Чорному морі все ще зберігається мінна небезпека. Крім того, після виходу Росії із зернової угоди росіяни оголосили про додаткове замінування акваторії, пояснила Гуменюк.

«Перевірити інформацію про додаткове замінування ми не можемо, але можемо констатувати, що понад 30 хв з початку цього року вже винесло на узбережжя у нашій зоні відповідальності, а це Миколаївщина, Одещина та Херсонщина», — повідомила Гуменюк.

Також вона додала, що хоча російські кораблі знаходяться далеко, росіяни все ще можуть спробувати висадити десант.

«Позиція військового командування полягає в тому, що узбережжя Чорного моря — це все-таки лінія охорони та оборони, а також лінія надзвичайної небезпеки. Ми розуміємо, що російські кораблі знаходяться досить далеко від берегів, які контролює Україна сьогодні, але виключати ймовірність висадки ворожого десанту не може ніхто», — сказала Гуменюк.

Раніше голова Одеської ОВА Олег Кіпер запропонував відкрити пляжі в регіоні із завтрашнього дня. До 17:00 10 серпня Одеська, Ізмаїльська та Білгород-Дністровська районні адміністрації мали зробити все для відкриття пляжів – забезпечити сітки проти мін, буї, рятувальні пости та укриття.