ДТЕК планує завершити будівництво Тилігульської вітроелектростанції до 2026 року

0
161

Енергохолдинг «ДТЕК» планує завершити будівництво Тилігульської вітрової електростанції (Миколаївська область) потужністю 500 МВт в кінці 2025 року.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Група ДТЕК і провідний світовий виробник вітрових турбін компанія Vestas (Данія) 4 грудня підписали меморандум про взаєморозуміння щодо завершення будівництва найбільшої у Східній Європі вітрової електростанції – проєкта, який підтримують Європейська комісія та уряди України і Данії. Встановлена потужність Тилігульської ВЕС складе 500 МВт, загальний обсяг інвестицій в проєкт перевищать 650 млн євро», — йдеться в повідомленні.

Меморандум передбачає, що данська компанія поставить вітрові турбіни в Україну для будівництва другої черги Тилігульської ВЕС.

«Друга черга ВЕС буде складатись з 64 вітротурбін (по 6 МВт) із загальною потужністю 384 МВт. Перша черга потужністю 114 МВт була введена в експлуатацію навесні 2023 року. Фінально перша та друга черги «ДТЕК Тилігульської ВЕС» матимуть потужність 500 МВт (83 вітротурбіни). Станція буде здатна виробляти близько 1,7 ТВт-г електроенергії щороку», — йдеться в повідомленні.

ДТЕК готовий розпочати будівництво другої черги ВЕС у 2 кварталі 2024 року, а закінчити будівництво в кінці 2025 року.

При цьому поступове підключення до мережі змонтованих вітротурбін очікується з кінця 2024 року.

Інвестиції у другу чергу Тилігульської ВЕС складуть 450 млн євро та будуть профінансовані за рахунок коштів компанії, а також передових західних банків під державні гарантії.