В Українському ЗЗСО відбулося засідання педагогічної ради у форматі ділової гри (ФОТО)

0
309

13 січня педагогічний колектив Українського ЗЗСО І-ІІІ ступенів провів нараду у формі ділової гри «Діагноз: неуспішність. Причини неуспішності та шляхи її подолання». Про це розповіла Любов Бараболя.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи детально проаналізувала навчальні досягнення здобувачів освіти в цілому по закладу, по класах та за предметами. Відзначила вчителів, які мають високий якісний показник та середній показник навченості з предметів, а також найнижчий якісний показник з предмету та найнижчий середній бал з предмету. 

Попрацювавши в групах, члени педради розглянули причини та наслідки неуспішності з педагогічного погляду та з погляду психології. Любов Володимирівна Чоботар, практичний психолог закладу, у своєму виступі «Психологічні причини прояву неуспішності школярів» надала рекомендації як усувати прогалини в знаннях та навичках самостійної навчальної праці; розвивати в учнів увагу, уяву, пам’ять, мислення; долати негативне ставлення до навчання і виховувати інтерес до знань.

Рішенням педради визначили напрямки подальшої роботи:

— підвищувати ефективність кожного уроку;
— формувати пізнавальний інтерес до навчання та позитивну мотивацію;
— здійснювати індивідуальний підхід до здобувачів освіти на уроці;
— використовувати нові педагогічні технології навчання з метою профілактики неуспішності;
— здійснювати індивідуальний підхід до навантаження здобувачів освіти домашнім завданням;

— здійснювати зворотний зв’язок з батьками невстигаючих здобувачів освіти.

Практичний психолог надаватиме всебічну допомогу невстигаючим здобувачам освіти.