Українсько-польський кордон заблокували для всіх видів транспорту

0
93

Польські фермери розпочали блокування пункту пропуску в Шегині, а найближчим часом можуть заблокувати ще два пункти, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Уніан.

«Станом на зараз, за інформацією, яку ми маємо від польських прикордонників, почалися дії щодо блокування за направленням пункту пропуску Шегині. Близько 100 осіб і 50 транспортних засобів заблокували під’їзну колію до кордону. Вони знаходяться десь за кілька сотень метрів від пункту пропуску», — сказав Демченко.

За його словами, ще два пункти пропуску мають заблокувати найближчим часом, це Ягодин та Рава-Руська. У Шегінях блокувальники не пропускають усі види транспорту – у тому числі легкові авто та пасажирські автобуси. 

«Фактично ті дії, які мали впливати на рух вантажівок, зараз на цьому напрямку заблокували рух для всіх категорій транспорту. Звичайно, ми сподіваємося, що найближчим часом ситуація зміниться і на польській стороні знайдуть можливість руху хоча б для легкових автомобілів та автобусних перевезень», – розповів Демченко.

Учасники блокади повідомляли, що на різних пунктах пропускатимуть різну кількість авто. На деяких – це один вантажний транспортний засіб на годину, на інших – 2-3. 

За словами Демченка, блокування кордону має тривати близько місяця – до початку березня. Окрім цих трьох пунктів пропуску найближчим часом можуть заблокувати ще два. 

«За нашою інформацією, також мають заблокувати ще два пункти пропуску – це в Угринів та Устилуг. Але такі дії мають відбутися з 12 лютого. За іншими напрямками офіційних підтверджень від польських колег ми не маємо», – сказав речник.