Українським дітям — український борщ!

Депутат Миколаївської обласної ради Тетяна Демченко вимагає змінити меню у школах та дитсадках, зробивши його більш збалансованим та повноцінним. Про це повідомляє сайт «Никвести».

Відповідне звернення вона надіслала губернатору Віталію Кіму, голові облради Ганні Замазєєвій, голові профільної комісії облради Євгену Горбурову.

Депутат зазначила, що нове меню, розроблене кулінаром Євгеном Клопотенком з ініціативи дружини президента Олени Зеленської, нехарактерне для української кухні, а тому діти відмовляються їсти такі страви.

«Дайте дітям українського борщу, а не чилі кон карне та чахохбілі! Ставлю Вас до відома, що з початку цього року харчування у школах, інтернатах та дошкільних закладах нашої області є просто жахливим. Це пов’язано з впровадженням нового меню, відпрацьованого відомим дієтологом Євгеном Клопотенко та дружиною президента Оленою Зеленською. Діти не можуть повноцінно харчуватися за відсутності перших гарячих страв. На заміну звичайному українському борщу та супу — дітям готують чилі конкарні з куркою та чахохбілі з куркою. Ці страви навіть не притаманні нашому звичному національному раціону харчування. Місце перших страв зайняли в’язкі каші з гарніром із квашених та варених овочів. Хіба будуть діти із задоволенням їсти в’язку рисову кашу з рибної тефтелі або в’язку пшоняну кашу з вареним буряком? Діти цього взагалі не хочуть, а звичайні українські страви для них не передбачені», — написала Тетяна Демченко.

Нагадаємо, що у навчальних закладах Миколаївщини та України з першого січня 2022 року запроваджують оновлене харчування.