Фонд держмайна планує продаж бази відпочинку у Коблевому

0
155

Уряд України розблокував процес приватизації об’єктів державної власності у Миколаївській області.

Про це у п’ятницю, 19 січня, під час брифінгу повідомив заступник начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України Олег Сокол, пишуть «НикВести».

Як відомо, згідно з Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна» було встановлено, що процес приватизації державного та комунального майна у Миколаївській області було тимчасово призупинено. Це пов’язано з тим, що регіон перебував у переліку територій, які відносилися до зони бойових дій або наближених до зони бойових дій.

Вже підготовлено чотири інформаційних повідомлення про продаж об’єктів державної власності, які повинен узгодити Фонд державного майна.

«В постанову Кабінету Міністрів України внесені зміни до деяких нормативних актів, тому питання приватизації об’єктів державної власності на сьогодні розблоковано. І ми почали готуватися до продажу цих обʼєктів. Вже підготовлено чотири інформаційних повідомлення про продаж об’єктів державної власності для винесення на узгодження Фонду державного майна. Також готується решта обʼєктів для продажу», – зазначив він.

Об’єкти, які будуть представлені на аукціоні:

  1. Дослідний завод Інституту імпульсних процесів та технологій, розташований на розі вулиць Чкалова та 6-ї Слобідської.
  2. База відпочинку  «Наука» у Коблево, яка також підлягає приватизації.
  3. Миколаївське експортно-ортопедичне підприємство, яке виробляє протези та важливі медичні вироби для Миколаївської області.
  4. Інститут рибфлоту на вулиці Фалєєвській, 25.
  5. Миколаївське морське агентство на Каботажному узвозі, 3.

Очікується, що приватизація цих об’єктів призведе до значних надходжень у бюджет та сприятиме розвитку економіки регіону.

«Це найбільші об’єкти в Миколаївській області, які розташовані в самому Миколаєві. Тобто досить велика кількість об’єктів, які активно зараз готуються до продажу. Очікуємо значно більші надходження, ніж були минулого року і готуємо об’єкти на аукціон», – повідомив Олег Сокол.