ТЦК отримає доступ до персональних даних українців: місце проживання, роботи тощо

0
559

Вся інформація про військовозобов’язаних – місце проживання та роботи, хто за них сплачує податки, а також наявність причин для відстрочення – буде доступна працівникам ТЦК в режимі он-лайн.

Про це в ефірі каналу «Ми — Україна» повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Система «Оберіг» синхронізується з іншими реєстрами, коли у Раді ухвалять відповідний законопроект.

«Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» працює, але на даний момент без синхронізації. Усі дані, які були у ТЦК – все вже є у комп’ютері. Ми можемо повідомляти військовозобов’язаного будь-де, незалежно від місця реєстрації.

На даний момент синхронізації з іншими реєстрами немає, тому що ще не ухвалено закон. Коли цей закон ухвалять – це набагато спростить проведення мобілізації та покращить її якість. А також зменшить корупцію. Вся необхідна інформація буде: де людина живе, де працює, де за неї платять податки, чи є у неї причини відстрочки. І якщо потрібен буде, наприклад, водій категорії Д, то оператор одразу бачитиме, що у нього є, наприклад, 7 водіїв у потрібному районі, і людині прийде повістка», – розповів Фітьо.