Коблівський дитячий садок отримає сучасні геліосистеми в рамках проєкту «Енергія Сонця для діточок»

0
183

18 українських громад, серед яких опинилася і Коблівська громада, стали переможцями проєкту «Енергія Сонця для діточок», який реалізує Держенергоефективності спільно із проєктом «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується GIZ за дорученням уряду Німеччини та співфінансування уряду Швейцарії, а також разом із НАК «Укрсвітлолізинг», повідомляється на сайті Держенергоефективності.  

У рамках проєкту громади, які було відібрано в рамках проєкту, отримають геліосистеми для встановлення на дитячих садочках. Такі установки забезпечать безперебійне гаряче водопостачання впродовж року у закладах. Як результат, гарантовано комфорт для діточок та економію коштів для бюджетних установ.

“Ми отримали велику кількість заявок з усієї України. Понад 120 українських громад проявили активність і подали документи для участі у відборі. Приємно вразив відповідальний підхід усіх до участі, адже серед важливих вимог – наявність укриття та впровадженої системи енергоменеджменту в громаді. Ми вдячні усім очільникам громад за ініціативність у питаннях втілення енергоефективних рішень”, — наголосила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва під час засідання комісії з відбору учасників проєкту.

Ганна Замазєєва впевнена, що успішний запуск цієї ініціативи дозволить в майбутньому масштабувати цей проєкт та його можливості, щоб сприяти енергетичній стійкості більшої кількості українських громад.