ПриватБанк блокує соціальні карти українців: які рахунки під загрозою

0
289

ПриватБанк блокує картки для соціальних виплат деяких своїх клієнтів. У фінустанові розповіли, які рахунки можуть опинитися під загрозою блокування, і чому такі дії не є порушенням законодавства.

Так, один із клієнтів ПриватБанку залишив негативний відгук на сайті Мінфіну, в якому описав свою проблему. Банк заблокував його соціальну картку на підставі постанови про вилучення коштів. Посилаючись на закон, чоловік зазначає, що гроші, які мають спеціальний режим використання (всі соціальні виплати, — Ред.), не можуть бути заблоковані банком.

«Таке ставлення до клієнтів — це дно. Як був жахливий банк, так і залишився. текст постанови в якій зазначено, що «крім коштів, що містяться на рахунках, що мають спеціальний режим використання, накладення арешту та/або звернення стягнення на які ЗАБОРОНЕНО законом, і належать боржнику». У виписці про цільове призначення рахунку, від Приват банку, зазначено, що саме заблокована картка має спеціальне призначення. На всі запити банк дає відписку, що діє згідно із Законом України, але сам його порушує», — пише клієнт.

У ПриватБанку клієнту відповіли, що арешт може бути накладений на всі рахунки, у тому числі й соціальні, якщо в постанові окремо не вказується, що такі рахунки не можуть бути заблоковані. Також банк може заарештувати конкретну суму, яка вказана в постанові, але не весь рахунок. При цьому фінустанова не може заарештувати рахунки, якщо в постанові боржника зазначено «Арештувати всі гроші на рахунках клієнта… крім коштів, які заборонено вилучати згідно із законом: соціальні виплати, пенсії, зарплати…».

Джерело: TODAY.ua