Вибори – лише після війни: депутати Верховної Ради підписали меморандум

0
211

Вибори в Україні відбудуться лише після завершення воєнного стану. До такої згоди дійшли депутати Верховної Ради України та підписали відповідний меморандум.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради. Домовленість між парламентарями була досягнута на зустрічі у форматі “діалогів Жана Моне” для миру і демократії. Вона відбулася 10-12 листопада на Закарпатті.

“Ми дійшли згоди, що майбутні вільні і чесні національні вибори (парламентські, президентські) проводяться після завершення війни і завершення дії воєнного стану з часом, достатнім для підготовки проведення виборів (не менше 6 місяців після закінчення воєнного стану)”, – говориться у висновках девʼятого Діалогу Жанна Моне.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зауважив, що Україна усвідомлює, що шлях до Європейського союзу та Організації Північноатлантичного договору має базуватися на таких аспектах як політичний консенсус та суспільна підтримка.

Причиною такого рішення у висновках зустрічі називають обовʼязок політиків зосередитись на військовій ситуації і країні та підтримувати рішення, що сприяють допомозі армії.

Тож депутати 9-го скликання Верховної Ради зобовʼязали себе утримуватись від дій, що будь-яким чином можуть дискредитувати діяльність парламенту як всередині країни, так і на міжнародній арені.