В Україні створять реєстр домашніх тварин: що зміниться

0
153

В Україні створять Єдиний державний реєстр домашніх тварин. Відповідну постанову ухвалив Кабмін у пʼятницю, 3 листопада. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України.

У повідомленні йдеться, що в електронному реєстрі буде опис тварин, інформація про вакцинацію, стерилізацію та інші дані.

Як зауважують у Мінцифри, спочатку до реєстру будуть вносити інформацію про котів та собак. Потім проєкт планують масштабувати. Насамперед такий реєстр повинен допомогти зібрати інформацію про домашніх улюбленців і використовувати її для пошуку загублених тварин. А також це ще один крок до створення ветеринарного паспорта в Дії, додають у відомстві.

Також у такому реєстрі буде функціонал для пошуку домашніх тварин. Можна буде повідомити про знайдену тварину або сповістити про втрату свого домашнього улюбленця, зауважують у міністерстві.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик сказав, що зареєструвати тварину можна буде у державних або приватних ветеринарів. За його словами, після запуску реєстру, це можна буде зробити й будь-коли. Таке нововведення також збільшує кількість місць, де можна буде зареєструвати тварину.