Кабмін змінив регулярність виплат переселенцям

0
265

Кабінет міністрів постановив, що з серпня внутріщньо переміщені особи (ВПО) отримуватимуть виплати два рази на місяць, замість одного, як раніше.

Як повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, таким чином, у серпні й надалі буде два виплатних періоди допомоги ВПО – до 15 і 28 числа.

«Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання у розмірі 3 тисяч гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішніх переселенців», — зазначає прес-служба.

Виплати переселенцям

З 1 серпня певні категорії внутрішно переміщених осіб позбавлені можливості отримувати виплати від держави. 

Виплати не будуть подовжені тим, хто виїхав за кордон і більше 30 днів безперервно там проживає. Також гроші не отримають ті, хто повернулися на своє місце проживання і не є внутрішно переміщеними особами за визначенням.

Також з 1 вересня допомога подовжується лише для тих громадян, чий майновий стан потребує такої підтримки. Зокрема, виплати не отримають ті, хто здійснював коштовні покупки: нові авто, земельні ділянки та квартири.

Також восени виплати втратять ті переселенці, які придбали іноземну валюту, а також банківських металів на загальну суму більше 100 тис. грн, а також ті, хто має у власності житло, що розташоване на інших територіях ніж тих, де ведуться активні бойові дії або які є окупованими.