У Миколаєві арештували жінку, яка наводила ворожі ракети по ЗСУ у Коблево та Миколаєві

0
1063
Ілюстраційне фото

У Миколаєві арештували 26-річну місцеву мешканку, яка повідомляла ворогу про місцезнаходження військовослужбовців в обласному центрі та у Коблівській ОТГ.

Про це повідомили у Центральному районному суді Миколаєва.

Слідством встановлено, що у лютому 2023 року підозрювана поширювала за допомогою програми обміну повідомленнями Telegram інформацію про можливі місця дислокації підрозділів ЗС України на території Миколаєва та Коблівської ОТГ.

Окрім текстових повідомлень, жінка надсилала скріншоти з позначенням на мапі місць перебування українських військовослужбовців, з метою подальшого ураження останніх збройними силами держави-агресора.

У листуванні зі своїм абонентом, жінка вказувала на колишні місця дислокації підрозділів ЗС України і зазначала, що не надала інформацію для нанесення ракетних ударів влітку минулого року, оскільки боялась, що її «викриють».

Також жінка неодноразово висловлювала проросійські і антиукраїнські погляди та виправдовувала збройну агресію під час листування в відповідних пабліках.

У ході обшуку, жінка вказала, що в квартирі, де вона мешкає наявні наркотичні засоби. Речовини, схожі на наркотичні та пристрої для їх вживання, було виявлено і вилучено.

В судовому засіданні, жінка визнала факт надсилання інформації, просила обрати для неї запобіжний захід у виді домашнього арешту. Захисник поділяв позицію своєї клієнтки.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.