НБУ забрав ліцензію та ліквідував «Айбокс Банк». Термінали IBOX тимчасово не працюють

0
247

Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ «Айбокс Банк» з 7 березня 2023 року.

Про це повідомили у прес-службі НБУ.

Як повідомляється, банк позбавили ліцензії через систематичне порушення вимог законодавства у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Зазначається, що «Айбокс Банк» неналежним чином перевіряв клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру, ризик ділових відносин з якими є високим.

Також банк неналежно розробляв та впроваджував внутрішні документи з фінмоніторингу з урахуванням вимог законодавства, результатів національної оцінки ризиків та оцінки ризиків, притаманних його діяльності.

Протягом останніх двох років до банку неодноразово застосувалися заходи впливу через порушення у сфері фінмоніторингу: накладав штрафи, зупиняв здійснення окремих видів здійснюваних операцій (двічі), відстороняв посадових осіб від посади, видавав письмове застереження (двічі).

В НБУ повідомили, що кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі.

Клієнтів Monobank закликали поповнювати картки іншими способами, оскільки зараз це неможливо робити за допомогою терміналів IBOX.