Без військово-облікового документа українцям обмежать адміністративні послуги

0
177

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що уряд забезпечить стимулювання тих, хто сумнівається у виконанні своїх обов’язків.

Без військово-облікового документа для українців буде недоступно деякі види адміністративних послуг. Про це заявив Міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі «Ми-Україна».

Держава, з його слів, буде намагатися зробити так, аби закон був однаковим для усіх. Люди, як добровільно захищають Україну, неповинні бути у гіршому становищі за тих, хто цього не робить.

«Зараз напрацьовуються різні зміни, які встановлять передумову для надання окремих адміністративних послуг без надання військово-облікового документа», — заявив міністр.

Увага уряду зосереджена на реалізації стабільної роботи з громадянами. Керівник Кабміну, з його слів, давав доручення забезпечити роботу ТЦК цілодобово.

«У мене немає сумнівів у тому, що уряд забезпечить стимулювання тих, хто сумнівається у виконанні своїх обов’язків», — заявив міністр.

Зазначимо, 11 квітня депутати Верховної Ради підтримали закон про мобілізацію, над яким почали працювати у січні 2024 року. Згідно з результатами голосування, документ підтримали 283 народних депутати. Водночас за те, щоб вилучити правку про демобілізацію через 36 місяців служби, віддали голоси 227 народних обранців.

Законодавча ініціатива передбачає, що громадяни повинні стати на військовий облік або оновити дані. У разі невиконання цього обов’язку застосовуватимуть обмеження.

Джерело: Фокус