В Березанській громаді шукають можливість для облаштування полігону ТПВ

0
1289

На минулому тижні заступником селищного голови Березанської громади Людмилою Кравцовою та депутатами селищної ради проведено обстеження кількох земельних ділянок щодо можливості облаштування полігону ТПВ, повідомили у прес-службі Березанської громади. 

При обстеженні земельних ділянок до уваги брались такі вимоги:
— землі не повинні бути включені в забудову;
— природна захищеність підземних вод;
— відстань до населеного пункту (житлова забудова) – 0,5 км;
— відстань до сільгоспугідь – до 200 метрів;
— відстань від лісосмуги — 50 метрів;

— відстань від відкритих водоймищ – 3 км.

Ці землі повинні бути несільськогосподарського призначення та погіршеної якості. В подальшому, при введенні в дію нового полігону ТПВ, Березанська селищна рада планує надавати послуги з вивезення ТПВ практично з усіх населених пунктів громади. До речі, в новому Законі «Про управління відходами», який вступив в дію з липня 2023 року, немає норми захоронення відходів, тому в планах — створення умов для сортування та переробки відходів. 

Чи потрібен громаді сучасний облаштований новий полігон? Однозначно, так! Адже ми повинні всі разом з вами подумати про майбутнє нашої землі та наших дітей. Ми зобов’язані навчитись збирати тверді побутові відходи роздільно та їх переробляти.

Питання виділення земельної ділянки під ТПВ буде вирішено остаточно після винесення його на сесію селищної ради у травні 2024 року.