Поліцейські викрили браконьєра на Тилігульському лимані

0
265

Під час патрулювання узбережжя лиману поблизу села Сичавка працівники відділу охорони водних біоресурсів та рибного господарства помітили чоловіка, який діставав два ятери, заповнені рибою. Побачивши рибоохоронний патруль, останній залишив весь улов та втік з місця на автомобілі «ВАЗ». Правоохоронці наздогнали його, а викликана на місце слідчо-оперативна група відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 2 вилучила 10800 атерин загальною вагою 50 кілограмів та два заборонені знаряддя лову. Рибу поліцейські передали на зберігання до спеціалізованого підприємства. За попередніми підрахунками фахівців, своїми протиправними діями рибалка завдав державі збитків на суму майже 184 тис. грн.

Таке правопорушення карається штрафом від 17 до 51 тис. гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури.

Нагадуємо, що з 1 квітня 2024 року в Україні на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів набрала чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби.

У Тилігульському лимані заборона діятиме з 1 травня до 15 червня.