У Березанці зробили капітальний ремонт бомбосховища в одній зі шкіл

0
1269

Це дозволить розпочати в закладі змішану форму навчання. Капітальний ремонт зробили завдяки державній освітній програмі, у рамках якої виділили субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам за співфінансування з громадою, про що повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної організації партії «Слуга Народу».

Виконані роботи та готовність укриття оглянули народний депутат від партії «Слуга Народу» Олександр Пасічний, очільник Миколаївської обласної ради від партії «Слуга Народу» Антон Табунщик, голова Миколаївської районної ради від партії «Слуга Народу» Ганна Коверзнєва, заступник начальника Миколаївської РВА, депутат Миколаївської міськради від партії «Слуга Народу» Раміль Агабеков, депутат облради від «Слуги Народу» Погадаєв Володимир, депутатка райради від партії Антоніна Погадаєва та голова громади від «Слуги Народу» Валерій Хоміцький. 

«Це опорний заклад, де наразі навчається 505 дітей. Завдяки відремонтованому бомбосховищу вже з понеділка тут розпочинається навчання за змішаною формою. Укриття розраховане на 600 людей і має все необхідне для продовження навчального процесу під час повітряної тривоги. Завдяки підтримці на рівні держави та різним бюджетним програмам наші громади мають змогу долучатися до отримання міжбюджетного фінансування для реалізації подібних інфраструктурних проєктів», – розповів Олександр Пасічний. 

Укриття повністю готове до експлуатації, відремонтоване згідно з державними будівельними нормами та погоджене відповідними інстанціями. Валерій Хоміцький також зазначив, що цю школу планують переформатувати на економічний ліцей, що дасть змогу додатково розвивати заклад. 

Також депутати оглянули модульну амбулаторію Березанської ЦРЛ, де надають допомогу постраждалим від війни. Її відкрили наприкінці минулого року, а побудували та облаштували необхідним обладнанням у рамках проєкту німецької організації GIZ Ukraine. Потужності закладу дозволяють на день надавати медичну допомогу близько 200 пацієнтам за багатьма напрямами. 

«На сьогодні в закладі передбачено 36 працівників та 66 ліжко-місць. Кожен кабінет вузьких спеціалістів має якісне німецьке та японське обладнання для діагностики. Також працює лабораторія для досліджень різних аналізів. Важливо те, що в разі відключень електроенергії амбулаторія може продовжувати повноцінно працювати завдяки встановленій системі аварійного живлення, що зможе забезпечити до 12 годин автономної роботи», – зазначив Валерій Хоміцький. 

Оглянули й ремонтні роботи, що тривають у власне центральній районній лікарні. Наразі тут оновлюють хірургічне відділення разом з операційною.