Безкоштовна доставка ліків у громади: як жителі Миколаївщини можуть долучитися до проєкту

0
265

На Миколаївщині реалізовують пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» з безплатної доставки ліків. Оформити замовлення можна за телефоном «гарячої» лінії, мобільні бригади акціонерного товариства за графіком привозять ліки в громади області.

Про це журналістам Суспільного розповів директор з розвитку мережі Миколаївського та Херсонського регіонів АТ «Укрпошта» Володимир Очеретнюк.

За словами Володимира Очеретнюка, від першого березня пересувні відділення пошти доставляють медикаменти жителям населених пунктів Миколаївщини, де відсутні аптеки. В області працює 61 мобільна бригада.

«Складені графіки роботи виїзних бригад, що можна подивитись на сайті акціонерного товариства і подивитись, у які дні та години приїжджає бригада. По заїздах може бути один або два дні на тиждень, залежно від кількості населення та обсягу надання послуг. Бо є однакові населені пункти по 300 жителів, але десь ми можемо працювати годину, а десь дві години через різний попит», — розповів Володимир Очеретнюк.

Наші мобільні бригади можуть довезти туди, де немає аптек. Це категорія товарів, що відпускають без рецепта, зокрема за програмою «Доступні ліки». Їздити за 50-70 кілометрів до аптеки незручно, а «Укрпошта» за графіком все одно має приїхати: чи то сніг, чи то дощ.

«Миколаївці можуть оформити заявку на медикаменти за телефоном «гарячої» лінії — 0800 300 545, додає директор з розвитку мережі Миколаївського та Херсонського регіонів АТ «Укрпошта».

Фахівець оформлює замовлення, уточнює населений пункт, до якого відправляють посилку зі сортувального центру у Києві. Доставка безплатна, між обласними центрами — до трьох днів, і далі — залежно від днів виїзду пересувної бригади до сільської місцевості. Ліки оплачують при отриманні. Всі посилки доступні до огляду.