В Березанській громаді на честь професійного свята відзначили працівників культури та майстрів народного мистецтва

0
299

9 листопада своє професійне свято відзначають працівники культури та майстри народного мистецтва. Попри війну ці талановиті люди бережуть і розвивають українську культуру. Працівники будинків культури, бібліотек, аматорські колективи та майстри народного мистецтва роблять вагомий внесок в культурний розвиток Березанської громади та тримають свій «культурний» фронт.   

9 листопада в зеленій залі Березанського будинку культури відзначали кращих з кращих у цій сфері, розповіли у прес-службі Березанської громади.  

На зустріч завітав голова селищної ради Валерій Хоміцький. Звертаючись до присутніх, очільник громади відзначив, що саме завдяки таланту цих людей, їх невтомній праці збагачується творча спадщина Березанської громади. 

«Завдяки вашій відданості культура працює на розвиток держави, на підтримку наших воїнів, адже працівники культури громади тримають свій культурний фронт – займаються волонтерською діяльністю та проведенням благодійних концертів, ярмарок на підтримку Збройних Сил України», – сказав Валерій Хомицький. 

Начальниця відділу освіти, культури молоді та спорту селищної ради Анастасія Смоляк подякувала колегам за плідну роботу, всім, хто присвятив себе галузі культури, побажала творчого довголіття, невичерпної енергії, щедрих мистецьких здобутків, достатку, терпіння, добра і миру. 

ГРАМОТАМИ УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ, НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ ТА РЕЛІГІЙ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ удостоєні Марія Володимирівна Гаврилюк (майстриня та керівниця студії «Свічадо») та Катерина Йосипівна Лозова за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, естетичне і художнє виховання дітей, підлітків та молоді, збереження традицій українського народу, багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, активну громадську позицію та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. 

ПОЧЕСНІ ГРАМОТИ ГОЛОВИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ з нагоди свята отримали наші земляки, які своєю працею, талантами, креативністю здобувають заслужене визнання і прославляють нашу громаду – це талановита майстриня Тетяна Кравець ( членкиня народної студії «Свічадо» Березанського Будинку культури та обласного народного творчого об’єднання «Прибужжя») за збереження й розвиток української народної творчості та Анатолій і Ольга Губернаторові за виховання та розвиток таланту сина Нікіти. 

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у культурно-мистецьке життя громади, а також з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва ПОДЯКАМИ ТА ГРАМОТАМИ ВІДДІЛУ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ БЕРЕЗАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ відзначені: Олександр Майстрюк, Дар’я Дмитренко, Наталія Тубіш та гурт «Різні» (Ташинська філія Березанського СБК); Оксана Ходченко та Наталя Ласкова (Краснопільска філія); колектив ВІА «БЕМА» Березанського будинку культури — Роза Жевлоченко,Олександр Безнисько, Анатолій Кравченко, Євген Дубровін, Валентина Волошина, Юрій Харченко та Сергій Пасічник; переможці багатьох мистецьких конкурсів Нікіта Губернаторов та Мілєна Безнисько (Березанський СБК); завідуючі сільськими клубами-філіями Березанської громади Світлана Таран, Ірина Данилевич, Наталя Шевченко, Наталя Франгова, Ірина Кошова, Вікторія Чигуліта та Євген Кузнєцов; колективи Березанської публічної бібліотеки та музичної школи Березанської селищної ради. 

«Ми всі приєднуємось до поздоровдень та зичимо нових мистецьких перемог, нових творчих ініціатив та проєктів. Нехай здійсняться ваші мрії, скоріше настане Перемога, і життя буде мирним, радісним, бо сила нашої культури – непереможна», — привітали у Березанській громаді культурних діячів.