У Коблівській громаді створюють Офіс відновлення та розвитку громади

0
265

За фінансової підтримки уряду Швеції в Україні стартував пілотний проєкт із створення Інтегрованої моделі відновлення та розвитку громади, розповідають в Агенції місцевого розвитку Коблівської сільської ради. 

У партнерстві з Європейським Союзом і місцевою владою ПРООН підтримує створення Офісів відновлення та розвитку, які стануть платформою для прийняття управлінських рішень, заснування сталих партнерств, проведення переговорів, конференцій, презентацій, групової та аналітичної роботи тощо. 

Коблівська громада обрана однією з 6 пілотних в Україні, у яких на умовах співфінансування реалізовуватиметься проєкт зі створення Офісу відновлення та розвитку. 

Офіс буде розміщено у сесійній залі Коблівської сільської ради та найближчим часом буде оснащене та облаштовано всім необхідним обладнанням, яке надасть ПРООН.

Для розробки механізму функціонування Офісів, нормативно-правових документів, які на місцевому рівні будуть регламентувати роботу Офісу, представниками ПРООН спільно з органами місцевого самоврядування заплановано проведення робочих зустрічей, тренінгів та семінарів під час яких експерти ПРООН проведуть аналіз стану рівня проєктної зрілості за тематичними напрямками (проєктна діяльність, є-демократія, фінансове забезпечення, гендерна політика, місцева економічна політика, соціально-гуманітарна сфера). 

Саме один із таких тренінгів на тему «Впровадження Інтеграційної Моделі на місцевому рівні» нещодавно відвідали фахівці Коблівської сільської ради Тетяна Ковалик та Ірина Бергалевич, що відбувся у м. Київ. 

Разом з експертами Дегтярьова Ія, Кулинич Олег, Малько Юлія, Овчаренко Тетяна, Тимощук Олег було розглянуто заплановані питання в рамках тренінгу, напрацьовані першочергові кроки зі створення Офісів та обговорено нагальні питання.