На Миколаївщині на вихідних очікують негоду – сильний мокрий сніг та ожеледь

0
239

В Україні 26-27 листопада очікують погіршення погоди, яке торкнеться і Миколаївської області.

Про це повідомили в ДСНС України.

В Миколаївській області очікують сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Вітер посилиться до 25-30 м/с, зазначили в ДСНС.

Як повідомили в Миколаївському обласному центрі з гідрометеорології, 26 листопада очікують сильні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу; 27 листопада – вночі сніг, вдень невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах може бути ожеледиця.

Зазначимо, що негода розпочнеться з дощу в суботу, 25 листопада, її пік припаде на неділю. Якщо в Миколаєві може пройти сильний дощ, то на півночі області очікують мінусову температуру і там траси може засипати снігом.

Як повідомили в ДСНС, у Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях та столиці очікують сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській областях – сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Приріст снігового покриву 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. В Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть сильні дощі.

“Закликаємо бути обережними в ці дні і дотримуватися правил безпеки! Краще не плануйте дальні мандрівки на цей час”, — говориться в повідомленні.