Ще одна категорія військових отримає виплати 30 та 100 тисяч гривень

0
229

Мобілізовані військовослужбовці в Україні мають право на додаткові виплати у розмірі 30 000 та 100 000 гривень. З недавнього часу право на таку винагороду мають водії, які доставляють бійцям вантажі на передову. Терміни виплат залежатимуть від виконання службових завдань.

Так, виплата додаткової винагороди таким громадянам буде відбуватися в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання спеціальних завдань.

Виплата водієві додаткової винагороди у розмірі 100 000 гривень здійснюється у разі виконання бойових (спеціальних) завдань на лінії бойового зіткнення з противником на глибину виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, у тому числі зведеним) першого ешелону оборони або настання (контрнаступу) контратаки) в батальйон включно — у розмірі.

Отримувати по 30 000 гривень зможуть водії у разі виконання бойових (спеціальних) завдань згідно з бойовими наказами (розпорядженнями), пов’язаними із всебічним забезпеченням діючих угруповань військ (сил) Сил оборони держави безпосередньо в районах ведення військових (бойових) дій.

Згідно з постановою Мінфіну, виплати військовим щомісячної премії у розмірі 30 000 або 100 000 грн здійснюється на розсуд командирів.

Влітку виплати військовослужбовцям затримували, але у серпні вони отримали гроші одразу за два місяці – червень та липень.