Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути державі землі ландшафтного парку «Тилігульський»

0
505

Миколаївською окружною прокуратурою до суду пред’явлено позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Миколаївської райдержадміністрації та громадянина про усунення перешкод у користуванні землями державного лісового та природно-заповідного фонду шляхом визнання незаконним і скасування розпорядження Березанської РДА, скасування державної реєстрації земельної ділянки та її повернення у власність держави. 

Про це повідомили у Миколаївській окружній прокуратурі.

Прокуратурою встановлено, що розпорядженням РДА в порушення вимог чинного законодавства надано у власність громадянина земельну ділянку площею 800 кв. м. вартістю понад 700 тисяч гривень в межах Коблівської сільської ради Миколаївського району, яка відносяться до земель лісогосподарського призначення та входить в межі території регіонального ландшафтного парку «Тилігульський», для індивідуального дачного будівництва. 

Оскільки, законодавством передбачена пряма заборона перебування земель вказаної категорії у приватній власності, зазначене стало підставою для звернення прокурора до суду. 

На даний час судовий розгляд справи триває.