Додаткові виплати по 3 000 гривень на новонароджених дітей: кому доступні та як отримати

0
229

За законами України всі внутрішні переселенці та їх діти мають право на грошову, гуманітарну, соціальну та інші види допомог від держави. 

Проте діти, які були народжені після отримання їх батьками статусу ВПО, також мають право на допомогу від держави. Про фінансову допомогу для новонароджених українців та про суми державних виплат розповідаємо далі. 

Громадяни України зі статусом ВПО, які мають дітей, що народилися після 24 лютого 2022 року, мають право на надання дитині статусу ВПО та відповідних виплат на новонародженого.

Зазначається, що у тому разі, якщо дитина народилася після початку повномасштабної війни, проте до моменту вступу даної постанови в дію, вона також має право на отримання виплат. Після відповідного звернення дитині буде нарахована допомога з автоматичним продовженням до 1 серпня 2023 року. 

Для отримання допомоги на новонароджену дитину необхідна лише довідка ВПО. Маючи відповідну довідку, ви можете отримати такий самий документ на малюка.
Для отримання фінансової допомоги на проживання новонародженої дитини необхідно подати заяву з прикріпленою довідкою про статус ВПО.