У Миколаївській області запроваджується особливий режим переміщення громадян та перевірки документів

0
0

З 25 листопада 2023 року почав діяти спільний наказ № 8дск/50/1дск «Про заходи правового режиму військового стану, призначення комендантів та утворення комендатур районів на території Миколаївської області» командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Одеса» бригадного генерала Андрія Гнатового та начальника Миколаїв обласної військової адміністрації Віталія Кіма.

18 грудня, інформацію опубліковано на сайті обласної військової адміністрації.

Так, на час дії в країні військового стану встановлено особливий режим в’їзду та виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів на території Миколаївської області у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 р. року № 1455. Крім того, наказом прописано перевірку документів в осіб на території Миколаївської області в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року № 1456.

Зазначеним наказом створено комендатури та призначено комендантів Баштанського, Вознесенського, Миколаївського та Первомайського районів Миколаївської області:

  • комендантом Баштанського району – начальника Баштанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковника Олега Кирильчука;
  • комендантом Вознесенського району – начальника Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковника Сергія Самойлюка;
  • комендантом Миколаївського району – начальника Миколаївського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковника Сергія Білого;
  • комендантом Первомайського району – начальника Первомайського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковника Зеновія Куцого.

Комендантам районів надано повноваження відповідно до зазначених вище постанов.

Так, одним із них є забезпечення на території відповідних районів заходів особливого режиму в’їзду та виїзду, обмеження свободи пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, руху транспортних засобів, перевірки документів в осіб, координації їх дій під час здійснення заходів особливого режиму.

У службових документах, що стосуються діяльності комендатур, згідно з наказом будуть використовуватись печатки відповідних районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.