У Березанці відбувся святковий захід на честь двох урочистих дат (ФОТО)

0
401

Видовищний захід, присвячений одразу двом урочистим датам – Дню Матері та Міжнародному дню сім’ї, порадував мешканців та гостей Березанської громади 16 травня 2023 року. Про те, як відбулося святкування, розповіли у пресслужбі Березанської селищної територіальної громади, поділившись також яскравими світлинами заходу. 

На площі біля Будинку творчості школярів глядачі збиралися цілими родинами, аби насолодитися яскравим концертним дійством, підготовленим місцевими талантами за сценарієм Катерини Лозової.

Безліч щемливих, ніжних, теплих слів пролунало на адресу любих матусь під час свята, яке розпочалось з вітального виступу головного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту Березанської селищної ради Ольги Булат. Почесна гостя закликала усіх не шкодувати найкращих побажань для рідних і близьких людей, адже сім’я – це найважливіше та найдорожче у житті. 

Зворушливі слова вдячності і шани звучали з вуст юних артистів на адресу матерів, чиї сини та доньки сьогодні боронять нашу країну від російських загарбників. Зі скорботою згадали і полеглих Героїв, яких вшанували хвилиною мовчання й традиційними квітами пам’яті. 

А далі – закрутився справжній водограй чудових номерів у виконанні вихованців та наставників Будинку творчості школярів під керівництвом Тетяни Локтіонової, яка представила загалу душевні пісні про силу людських почуттів. 

Приємним сюрпризом для глядачів став пісенний подарунок від солістки Миколаївської обласної філармонії Ірини Лозової, яка виконала відому композицію «Голубочки». На гучні аплодисменти заслужили блискучі виступи учасників вокальної студії «Березань» під наставництвом Сергія Коновалова, зокрема Рената Каражея, Мілєни Безнисько, Нікіти Губернаторова, Михайла Іванова, Анатолія Шатайла та наймолодшої вокалістки Ярослави Сідашкіної (керівник Роза Жевлоченко). 

Море задоволення принесли запальні постановки, продемонстровані танцювальними гуртами «Пролісок» (керівник Катерина Петрова), «Калейдоскоп» (керівник Любов Сагайдачна), «Feel Good» (керівник Єлизавета Варфоломієва). А от рухливі ігри, традиційні українські розваги та хороводи (під музичний супровід звукооператора Юрія Харченка) підготували для найактивніших глядачів артисти фольклорно-етнографічного колективу «Світлиця» й народного театру «Кураж», які очолює Катерина Лозова. 

Завершальним акордом святкування стало зворушливе вручення весняних букетів любим матусям та бабусям, які прийшли підтримати своїх талановитих дітей та онуків.