Під забороною море та деякі ліси: як проходитиме літній відпочинок на Миколаївщині

0
839

Під час туристичного сезону-2023 на території Миколаївської області для відпочинку будуть доступні внутрішні водойми, оскільки морські узбережжя будуть закриті через мінну загрозу.  

Про це на брифінгу Media Center Ukraine — Ukrinform повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, пишуть «НикВести».

Він акцентував, що для відвідування також будуть недоступні ліси, які знаходились на лінії активних бойових дій.  

«Є певне зонування щодо можливості. Ліси, які були на лінії зіткнення і активних бойових дій, будуть заборонені для відпочинку через високу небезпеку. Території, які не були в окупації і не обстрілювалися, будуть дозволені для відпочинку. У нас таких багато», — зазначив Віталій Кім.

Також голова Миколаївської ОВА розповів, що наразі пропрацьовується ще три локації, які будуть використовуватися для реабілітації, в тому числі психологічної, куди запрошуватимуть людей на відпочинок не тільки з Миколаївської, але і сусідніх областей.

Чорне море військові не дадуть використовувати цього курортного сезону через мінування, і я з ними погоджуюсь. Але внутрішні водойми на певних ділянках будуть доступні для того, щоб люди відпочивали», – повідомив Віталій Кім.