Для водіїв в «Дії» готують нову послугу

0
281

Вже у вересні 2023 року українці зможуть купувати та продавати автомобілі через «Дію».

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», переведення послуги у цифру буде поетапним.

З червня зареєструвати автомобіль можна буде безпосередньо в салоні, у серпні можна буде придбати онлайн, а у вересні весь процес купівлі-продажу авто переводиться у цифровий варіант.

«Вже у вересні з Мінцифрою плануємо весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант — в «Дію». Потрібні тільки продавець-покупець і два смартфони у них», — сказав глава МВС.

Міністр зазначив, що обов’язкову технічну експертизу буде ліквідовано. Тобто, стояти у чергах, давати можливі хабарі вже не треба буде.

«Технічна експертиза залишиться лише за першої реєстрації автомобіля та за бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто», – розповів Клименко.

За словами міністра, зареєструвати автомобіль в автосалоні можна буде вже в червні. Тобто вже в автосалоні в момент покупки можна буде отримати техпаспорт та номерний знак без необхідності відвідувати сервісний центр МВС.

Клименко повідомив, що щороку в Україні видавалося близько 1,5 млн. транзитних номерів, проте незабаром такі номерні знаки будуть скасовані.

«У серпні плануємо запровадити онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є, забронювати онлайн на 10 діб та придбати у зручний час», — розповів міністр.