Безробітних чоловіків відправляють служити до ЗСУ

0
321

В Україні мобілізація та військовий стан продовжено на 90 днів – до 20 травня 2023 року. Як мінімум до цієї дати військовозобов’язаним масово вручатимуть повістки. Стало відомо, що служити у ЗСУ відправляють безробітних чоловіків, які офіційно зареєстровані у центрах зайнятості.

Центри зайнятості зобов’язали передавати до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки інформацію про всіх військовозобов’язаних. Відповідно до постанови Кабміну №1487 передбачено створення єдиного реєстру військовозобов’язаних, призовників та резервістів.

За умовами прийнятого документа міські та районні центри зайнятості повинні надавати інформацію про реєстрацію безробітних осіб протягом семи календарних днів після отримання відповідного запиту із військкоматів.

У разі, якщо безробітні чоловіки не мають підстав для відтермінування служби, їх можуть мобілізувати. Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач повідомив, що призову підлягають усі категорії та військово-облікові спеціальності – для доукомплектування військових частин. Якщо спеціальності безробітних відповідає необхідним військово-обліковим спеціальностям, вони можуть поповнити армійські ряди.