Зеленський закликав енергокомпанії зробити відключення електрики зрозумілими для споживачів

0
295
Фото: Думська

Президент Володимир Зеленський застеріг владу на місцях від непотрібного використання електрики і закликав енергокомпанії роз’яснювати людям, «коли й чому ви відключаєте ту чи іншу вулицю, той чи інший район».

За його словами, ураження об’єктів енергетики є в різних областях. Лише станом на цей вечір від споживання тимчасово відключені за аварійними та стабілізаційними графіками близько 4,5 млн споживачів. Зокрема у Києві та десяти областях: Київщина, Дніпропетровщина, Житомирщина, Запорізька область, Сумщина, Кіровоградська область, Харківщина, Чернігівщина, Хмельниччина, Черкащина. Також можливі відключення в інших регіонах, зазначив Зеленський.

«Витерпіти російський енерготерор, пройти й таке випробування – це наше національне завдання, одне з основних зараз. Сам факт, що росія вдалася до терору проти енергетики, свідчить про слабкість ворога», – сказав президент.

Він звернув увагу місцевої влади на необхідність стежити, «щоб не було непотрібного використання електрики». Зеленський зауважив, що наразі не кращий час для яскравих вітрин, вивісок, реклам та іншого подібного освітлення. 

«Також звертаюся до енергокомпаній – спеціально публічно, щоб це всі почули. Будь ласка, активніше роз’яснюйте людям, коли й чому ви відключаєте ту чи іншу вулицю, той чи інший район. Зараз час саме таких мікрокомунікацій. Люди мають право знати», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що якщо хтось без світла по вісім чи десять годин, «а через дорогу підключене все разом із вуличним освітленням, то це однозначно несправедливо».

Джерело: Liga.net