Чотирьох жителів с. Коблеве затримали за незаконним виловом риби (ФОТО)

0
925

Увечорі 3 листопада співробітники державної охорони Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський» виявили та затримали чотирьох мешканців с. Коблево 1983, 1988, 1990, та 1995 років народження, які у з’єднувальному водообмінному каналі між Чорним морем та Тилігульським лиманом (орнітологічний заказник місцевого значення — Тилігульський пересип), розташованого поблизу с. Сичавка Одеської області, займались виловом водних біоресурсів.

На Фейсбук-сторінці «Регіональний Ландшафтний Парк Тилігульский» (Одеська область) зазанчається, що виловом чоловіки займались за допомогою незаконних знарядь лову, а саме: чотирьох ліскових сіток загальною довжиною 340 м та ставного неводу розміром 3х4 м.

На момент затримання порушники встигли виловити рибу — кефаль в кількості 43 шт. Загальна сумма заподіяної шкоди склала 71466 гривень. На правопорушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 91 КУпАП. Крім того, вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ознаками ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Санкція данної статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси було вилучено.