Порушників комендантської години хочуть штрафувати на суму 340 000 грн

0
157

Штраф для злісних порушників комендантської години сягне 340 тисяч гривень, пишуть vesti.ua.

Джерело: Проект закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інші закони про встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму військового стану» (№10195).

Подробиці: Документ пропонує доповнити КоАП новою ст.210, в якій визначити стягнення за порушення вимог або невиконання заходів правового режиму військового стану.

Так, наприклад, за перебування у комендантську годину на вулицях та інших громадських місцях без спецперепусток передбачено штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17000 грн.). У разі повторного затримання протягом року сума автоматично збільшується вдвічі.

У той же час для керівника підприємства, який не дотримуватиметься спеціального режиму світломаски або режиму роботи, штраф становитиме від 3 до 6 тис. н.м.д.г. (від 51 до 102 тис. грн.). За повторне порушення він може становити і 340 тис. грн.

Інші деталі: Така санкція, очевидно, спрямована проти рестораторів та власників клубів, які продовжують працювати, незважаючи на комендантську годину. А встановлювати режим роботи для суб’єктів господарювання всіх форм власності, крім державної, будуть військові адміністрації населених пунктів.