Сімдесят мешканців Коблево стали донорами для військовослужбовців ЗСУ

0
279

Незважаючи на такий важкий і кривавий день для усієї країни, команда медиків КНП «Березанська ЦРЛ» БСР 10 жовтня вирушила на забір донорської крові до Коблівськоі амбулаторії на запрошення Коблівськоі сільської ради, розповіла Наталія Таранова, яка зазначила, що 70 коблівців прийшли здати кров для поранених бійців, які потребують переливання крові та її компонентів. 

Також зазаначимо, що здебільшого це були люди, які вперше в житті здавали кров, але були присутні й донори зі стажем, а також долучилися до благодійної місії не тільки місцеві жителі Коблівської громади, а й ВПО. 

«В очах кожного — велика віра в ПЕРЕМОГУ і надія на порятунок життя наших захисників. Смуток на душі, але радість від того, що хоч чимось можуть допомогти», — розповідає директор  КНП «Березанська центральна районна лікарня» Наталія Таранова. 

Також медик висловила подяку працівникам Коблівськоі сільської ради, Коблівської амбулаторії за гарну організацію населення для здачі крові і особисту участь у цій благородній справі, а також висловила окрему подяку АТ «Коблево» за надання транспортної підтримки. 

«Окремо хочу виділити керівництво АТ «Коблево», яке не залишилось осторонь, виділило транспорт для того, щоб працівники змогли підтримати поранених. Як керівник, дякую своїм колегам! Ми працюємо! Ми МОЛОДЦІ! Вкотре переконуюсь — наші люди найкращі і ми все ближче наближаємось до ПЕРЕМОГИ! Україна понад усе! Миру нам всім!» 

До небайдужих коблівців, які доєдналися до здачі крові для поранених воїнів також звернулась секретар Коблівської сільської ради Світлана Талоха, подякувавши кожному за такий вчинок. Допис опубліковано на Facebook-сторінці Коблівської територіальної громади. 

«Висловлюємо подяку всім коблевцям, що сьогодні здали кров! Молодці всі, 70 донорів прийшло сьогодні, дехто ще й не встиг! Дякуємо всім від тих, хто так гостро потребує нашої допомоги! Нехай Господь Бог збереже життя кожного з них! Разом ми сила і нас не залякати ! Україна переможе!»

Також відомо, що 11 та 12 жовтня забору крові у Рибаківці та Новофедорівці не відбудеться через те, що обласна станція переливання крові попросила перерву для обробки того матеріалу, що зібрала. Про наступні дати забору крові буде повідомлено додатково.