Прокуратура повернула Коблівській територіальній громаді ділянку водного фонду

0
727

Миколаївською окружною прокуратурою вжито заходи до виконання рішення суду щодо повернення земельної ділянки рекреаційного призначення на узбережжі Чорного моря загальною площею 0,17 га вартістю майже 5 млн грн., повідомляє прес-служба Миколаївської обласної прокуратури. 

Як з’ясовано прокуратурою, рішенням органу місцевого самоврядування фізичній особі надано у приватну власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, а в подальшому комерційного використання під розміщення розважального закладу.

Водночас, спірна земельна ділянка повністю входить в межі пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря, може перебувати виключно у державній та комунальній власності та надаватися в користування лише для спеціально визначених цілей.

Березанським районним судом підтримано позицію прокурора щодо скасування незаконних рішень ради та повернення земельної ділянки водного фонду у власність громади.

Наразі окружною прокуратурою забезпечено перереєстрацію земельної ділянки за територіальною громадою, про що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зроблено відповідні записи. Тобто право приватної власності на спірну землю припинено.

Одночасно вживаються заходи до її примусового фактичного повернення відповідачем.