Українські випусники шкіл матимуть можливість скласти мультипридметний тест у 28 країнах за рубежом

0
59

Українські випускники шкіл, які тимчасово живуть і навчаються за кордоном, наприкінці навчального року зможуть скласти національний мультимедійний тест у 28 країнах.

Про це повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Наразі домовленість про проведення НМТ для українців є в Австрії, Азербайджані, Бельгії, Болгарії, Великій Британії, Грузії, Данії, Естонії, Італії, Канаді, Латвії, Литві, Люксембурзі, Німеччині, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччині, США, Туреччині, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швейцарії, Швеції.

Як зазначили в УЦОЯО, нині тривають перемовини з окремими закордонними установами або організаціями у Великій Британії, Ірландії, Іспанії та Молдові.

«Сподіваємося, що кількість локацій, де відбуватиметься оцінювання, зросте«, – повідомили в центрі.

Там нагадали, що за кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. У разі закінчення місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору.

Деякі локації будуть доступними тільки в межах додаткової сесії НМТ.

В УЦОЯО закликають абітурієнтів не відкладати реєстрацію на складання тесту.

«Просимо вступників найближчим часом вибрати із запропонованого переліку найближче місто. Якщо згодом з’явиться більш зручна локація, ви зможете до 15 квітня 2024 року включно змінити реєстраційні дані й вибрати населений пункт, що розташований ближче до вашого місцеперебування на час проведення НМТ.

Про нові локації ми повідомлятимемо на сайті Українського центру оцінювання якості освіти«, – додали в УЦОЯО.