Служба у справах дітей Березанської громади відвідала родини, де неповнолітні перебувають в складних життєвих обставинах (ФОТО)

0
191

5 квітня 2024 року відбувся спільний виїзд служби у справах дітей, Центру соціальних служб та представників ювенальної превенції до родин з Краснопілля, Ташиного, Прогресівки й Малахового, де неповнолітні перебувають в складних життєвих обставинах і потребують підвищеної уваги з боку компетентних органів. 

Здійснивши обстеження матеріально-побутових умов проживання вразливих сімей, учасники рейду вкотре побачили невтішну картину батьківської байдужості та безвідповідальності. Серед проблемних моментів – неналежний санітарно-гігієнічний стан помешкань, неприємний запах та засилля сміття в кімнатах, відсутність запасів харчових продуктів, постільної білизни та засобів особистої гігієни. У деяких родинах термінового вирішення вимагають питання водо- та електропостачання, адже дорослі тривалий час ігнорували необхідність сплати за комунальні послуги й опинились у величезних боргах.

На жаль, для певної категорії батьків повна чарка горілки дорожча за власних дітей, які не мають повноцінного харчування та чистого одягу, не кажучи вже про можливість підключатись до онлайн-навчання. Такі мами й тата не бажають усвідомлювати своєї відповідальності за благополуччя нащадків і зовсім не переймаються їх участю в навчальному процесі.

За результатами виїзду, трьох осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків, а деяким – загрожує вилучення дітей із родини.