На Миколаївщині обміняли понад півмільйона ламп розжарювання на сучасні

0
29

Підсумки експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні повідомляє Управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА.

Всього зібрано на передано на утилізацію 505 021 ламп розжарювання. 12 грудня управлінням екології та природних ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації прийнято та передано на утилізацію 48 086 ламп розжарювання.

«Лампи були зібрані від населення у відділеннях АТ «Укрпошта» в рамках експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні – обмін ламп розжарювання на лампи енергозберігаючі», — сказано у повідомленні. 

Лампи передані на утилізацію ТОВ «Екопровайд» – суб’єкт господарювання, що був визначений переможцем відкритих торгів на виконання послуг зі збирання, перевезення та утилізації ламп розжарювання. 

Утилізація ламп розжарювання здійснюється шляхом відокремлення скла та металу, які будуть використані як вторинна сировина.