В Березанці відкрили новий лікувально-діагностичний центр

0
97

У вівторок, 12 грудня, в нашій громаді відбулося відкриття модульного лікувально-діагностичного центру, який може приймати до 200 пацієнтів на день, пише пресслужба Березанської територіальної громади. 

Реалізація проєкту загальною вартістю 60 мільйонів гривень стала можливою завдяки допомозі GIZ Ukraine в рамках проєкту «EU4ResilientRegions — Спеціальної програми підтримки України», яка фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини.

Для автономності модульний центр оснащено системою водопостачання, сонячною електростанцією та дизельним генератором. Працює система мікроклімату та забезпечено доступ до приміщень для людей з інвалідністю. 

Центр оснащено сучасним медичним та лабораторним обладнанням, тож його відкриття допоможе суттєво покращити якість надання спеціалізованої медичної допомоги мешканцям громади, а забезпечена автономність стане суттєвим аргументом доступності медичної допомоги, враховуючи виклики військового часу. 

Також у модульному лікувально-діагностичному центрі є приміщення для функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо), лабораторних аналізів, кабінети терапевта, ЛОРа, гінеколога, хірурга, маніпуляційні, консультаційні та фізіотерапевтичні. 

Периметр модульного центру відгородили захисними спорудами, облаштували паркувальні місця та доступ до приміщень для людей з інвалідністю. 

Під час відкриття голова Березанської селищної ради Валерій Хоміцький привітав мешканців громади з цією визначною подією, подякував міжнародним партнерам з Німеччини GIZ Ukraine за реалізацію такого надважливого проєкту, підрядним організаціям за якісне виконання проведених робіт і висловив сподівання про подальшу співпрацю.