Пенсіонери отримають на Укрпошті ще по 5 безкоштовних LED-лампочок

0
235

Пенсіонери зможуть отримати додатково ще по 5 безкоштовних LED-лампочок. У Мінекономіки повідомили, що їх видаватимуть на Укрпошті.

У пресслужбі Міністерства економіки поінформували про те, що енергозберігаючі лампи можна буде отримати, пред’явивши пенсійне посвідчення, паспорт, податковий номер та телефон.

Вказано, що на перших двох етапах реалізації програм українцям видали понад 21 мільйон світлодіодних лампочок. Однак влада вважає за необхідне замінити ще 18 мільйонів ламп розжарювання. Це необхідно для зниження навантаження на енергетичну систему країни.

Також наголошено, що пенсіонерам не потрібно одразу відносити свої старі лампи на обмін. Їм надано можливість зробити це протягом місяця від дати отримання додаткових енергозберігаючих ламп.

Перші лампи почнуть видавати 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти, за винятком Київської області. Там нова хвиля обміну ламп розпочнеться з 12 грудня.

Лампочки можна отримати безкоштовно, поки вони будуть у наявності.

В уряді дійшли висновку, що економічний ефект від обміну ще 18 мільйонів світлодіодних ламп дозволить одночасно заощаджувати до 1000 МВт. Це дорівнює роботі блоку атомної електростанції.