Судитимуть мешканця Миколаївського району за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації

0
1153

Миколаївською окружною прокуратурою до Березанського районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Миколаївського району за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період (ст. 336 КК).

Слідством встановлено, що 26.05.2023 у Першому відділі Миколаївського районного територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки обвинуваченому вручено бойову повістку про виклик та прибуття до центру комплектування для подальшого його направлення до збірного пункту Миколаївського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та подальшої відправки його до навчального центру ЗСУ.

Проте, чоловік свідомо не прибув до центру комплектування та соціальної підтримки, тим самим ухилився від виконання свого конституційного обов’язку та призову на військову службу за мобілізацією, чим порушив вимоги ст. 65 Конституції України, положення Законів України «Про військовий обов’язок та військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та вимоги Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022.

Досудове розслідування здійснювалось ВП №8 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області.

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.