Голова БФ «Розвиток Коблево» Олег Боз взяв участь у зустрічі із представниками DRC Данської Ради у справах біженців в Україні (ФОТО)

0
305

14 листопада 2023 року Коблівську громаду відвідали представники DRC Представництва Данської Ради у справах біженців в Україні, про що повідомили на офіційному сайті БФ «Розвиток Коблево». В спільній зустрічі, в якій прийняв участь керівник БФ «Розвиток Коблево» Олег Боз, представники DRC розповіли про можливі напрямки їх співпраці з громадою, особливо наголошуючи на можливості проведення ними виїзних інформаційних сесій обізнаності з гендерного насилля для жінок та дівчат-підлітків в Коблівській громаді, на яких вони зможуть отримати доступ до інформації, заняттям з життєвих навичок та групових розважальних заходів.

Варто зазначити, що Данська Рада у справах біженців (DRC) – незалежна, неурядова, неприбуткова гуманітарна організація, яка ставить за мету надання захисту внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також допомагає у пошуку довгострокових рішень проблем ВПО. Діяльність DRC базується виключно на гуманітарних принципах і пріоритетності прав людини.

DRC розпочала свою діяльність в Україні у 1998 році, реалізуючи проєкти з реінтеграції в Криму, а у 2014 році розширила свою присутність у Донецькій та Луганській областях. У відповідь на ескалацію конфлікту у лютому 2022 року DRC розширила напрямки діяльності. Зараз це одна з найбільших міжнародних неурядових організацій в Україні, яка реагує на проблеми громад по всій країні, які постраждали від війни та переміщення.

Данська рада у справах біженців в Україні реалізує та підтримує ініціативи гуманітарної допомоги по всій Україні. Таку роботу забезпечує штат у понад 500 працівників, що включає закордонних спеціалістів. Маючи головний офіс у Києві, DRC працює у 19 областях, щоб надавати цільову, своєчасної, актуальну та ефективну допомогу переміщеним особам та громадам, які постраждали від війни.