В Березанці перейменують вулицю Суворова

0
857

Вчора 25 січня в Березанці пройшла сходка мешканців вулиці Суворова щодо її перейменування за участі голови селищної ради Валерія Хоміцького та голови топонімічної комісії Людмили Кравцової. Зустріч з березанцями вирішили провести у зв’язку з тим, що в попередньому голосуванні була низька активність саме мешканців цієї вулиці, повідомили у прес-службі Березанської громади.

До відома присутніх доведено результати засідання топонімічної комісії, яка відбулась напередодні та результати опитування, що проводилось шляхом онлайн-голосування й шляхом збору підписів. Запропоновані раніше мешканцями назви Вишнева і Соборна набрали однакову кількість голосів, тож на сході жителі мали обрати один із варіантів. Але по кожній назві у присутніх знаходились заперечення та зауваження. Олександр Ісаєнко, житель вулиці Суворова, запропонував перейменувати вулицю таким чином, щоб назва задовольнила всіх і вніс пропозицію найменування – Березанська. Всі присутні на зібранні жителі одностайно підтримали цю думку. Вже сьогодні на засіданні топонімічної комісії, яка пройшла в онлайн-форматі, прийняли рішення підтримати перейменування вулиці Суворова на Березанську, так як жоден із попередніх варіантів не набрав більшості голосів.

На підставі Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», статті 37 пункту 1 Закону України «Про місцеве самоврядування» та за результатами проведеного голосування мешканців громади, рішення топонімічної комісії буде винесено на чергове засідання сесії селищної ради, яке відбудеться найближчим часом.