З Одеси в аеропорт Кишинева запустять трансфер

0
157

Щоб прискорити проїзд українців, які прямують до аеропорту Кишинева з Одеси, планується запустити спеціальний автобус. Це передбачає проєкт «Аеротрансфер», повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Проєкт «Аеротрансфер» одеська влада реалізує спільно з Програмою розвитку ООН в Україні.

«Його мета: прискорити проїзд українців, які прямують до міжнародного аеропорту «Кишинів». За наявності квитків на літак – пасажири зможуть користуватися спеціальним трансфером, який прямуватиме з Одеси до аеропорту», – пояснив Кіпер.

Аеропорт у Кишиневі – один із тих, які знаходяться близько до кордону з Україною. Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну він став одним із хабів, з якого українці добираються в інші країни.

Це має розвантажити пункти пропуску через кордон, передусім у районі МПП «Маяки – Паланка – Удобне», зменшити там зосередження транспорту та людей, пришвидшити процедуру перетину.

Організоване перевезення пасажирів також зменшить навантаження на дороги області легковими авто та поліпшить рівень обслуговування у сфері міжнародних перевезень, вважає голова ОВА.