В Березанці з’явиться освітній центр «Вулик»

0
203

у цьому році SavED — благодійний фонд, який відновлює доступ до освіти в громадах, що постраждали від війни, готує до відкриття 25 Вуликів – освітніх центрів від фонду. Такий «Вулик» планують відкрити і в Березанці в рамках проекту у партнерстві з Програмою ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, розповіли на Facebook-сторінці DLC: Освітні центри «Вулик».

Це означає, що тисячі дітей в прифронтових та постраждалих від війни населених пунктах нарешті отримають безпечні та оснащені всім необхідним освітні простори. У Вуликах діти зможуть вчитися, брати участь у позашкільних заняттях, грати у настільні ігри та просто спілкуватися між собою. 

На Харківщині освітніх центрів буде 11 – у Дергачах, Безруках, Пісочині, Мерефі, Піщанці, Старому Салтові, Балаклії (тут буде одразу два Вулики), Печенігах, Ізюмі та Чкаловському. На Миколаївщині 10 – у Горохівському, Павлівці, Висунську, Березнегуватому, Баштанці, Червоній Долині, Галициновому, Березанці, Новогригорівці та Інгулці. На Чернігівщині два – у Ріпках та Любечі, і ще два на Київщині – у Плоскому та Бобрику. 

Частина з цих населених пунктів була окупована, у деяких – ракети влучили прямо в школу або поруч із нею, ще частина сіл стала новим домом для переселенців із прифронтових зон. Усі Вулики активно готуються до відкриття – десь ще тривають ремонти, десь вже облаштовують простір меблями та технікою, а деякі центри ось-ось відкриються у тестовому режимі!