Майстрині Березанської громади представили свої роботи на обласній виставці (ФОТО)

0
245

6 жовтня у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї розпочато проєкт, який вражає своїм обсягом та кількістю представлених експонатів. Першою частиною проєкту стала виставка «Нові імена Миколаївщини», другою частиною – «Майстри барвистої палітри».

Про це розповіли у прес-службі Березанської громади.

До виставкових експозицій «Нові імена Миколаївщини» та «Майстри барвистої палітри» увійшло близько 300 робіт майстрів та майстринь з усієї Миколаївщини, представлених у дуже цікавих різноманітних техніках.

У заключній виставці «Нові імена Миколаївщини» представлені роботи десяти талановитих майстринь, які протягом 2021-2022 року відкрили свої персональні виставки та познайомили земляків зі своєю творчістю. Березанську громаду представляли наші талановиті жінки Тетяна Кравець та Стефанія Чаплигіна. Майстрині нагороджені за високий художній рівень, виконавську майстерність, збереження та розвиток українського мистецтва грамотами, квітами та памʼятними буклетами.

На обласній виставці студій образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Майстри барвистої палітри» також були представлені роботи народної студії «Свічадо» Березанської ТГ, яку за результатами участі в обласних заходах визначено кращою студією зі званням «народний». Свої роботи на виставках презентувли Марія Гаврилюк, Тетяна Кравець, Адельгайда Локтіонова, Ольга Костюк та Альона Ворона. Членкині народного творчого об’єднання «Прибужжя» нагороджені грамотами, кубками та подарунками.

Вітаємо наших дивовижних землячок з високими досягненнями, бажаємо подальших успіхів у їхній творчій справі!

Виставка проходитиме на базі Миколаївського обласного художнього музею імені В.В. Верещагіна за адресою: м. Миколаїв, вул. Велика Морська, 47 до 6 листопада.