Земельну ділянку пляжу в курортній зоні «Коблеве» повернуто громаді через суд

0
433

Прокуратура вкотре захистила інтереси громадян щодо вільного доступу до узбережжя Чорного моря. Про це повідомляє пресс-лужба Миколаївської обласної прокуратури.

Зокрема, ще у 2021 році Березанським районним судом задоволено позов прокурора та скасовано незаконне рішення Коблівської сільської ради, яким фізичній особі передано у приватну власність земельну ділянку, розташовану в межах пляжної зони Чорного моря в курортній зоні «Коблеве». Судом підтверджено неможливість набуття права приватної власності на землі водного фонду.

Зазначене судове рішення набрало законної сили.

“У той же час встановлено, що фізичною особою з метою невиконання судового рішення спірну ділянку передано у власність товариства з обмеженою відповідальністю, засновниками якого є пов’язані з відповідачем особи”,  – йдеться в повідомленні.

З метою реального поновлення інтересів держави, Миколаївська окружна прокуратура звернулася з позовом до господарського суду про зобов’язання суб’єкта господарювання повернути земельну ділянку на користь територіальної громади.

“Господарським судом Миколаївської області позов задоволено у повному обсязі – припинено право приватної власності товариства з обмеженою відповідальністю на земельну ділянку водного фонду площею 1000 кв. м та зобов’язано повернути останню у комунальну власність”, – зазначають в прокуратурі.

Землі прибережних захисних смуг, особливо в межах пляжних зон, мають перебувати виключно у державній або комунальній власності та забезпечувати безперешкодний доступ громадян до водних об’єктів.