Ділянку лісового фонду на узбережжі Тилігульського лиману повернуто державі

0
299

За втручання прокуратури державі повернуто ділянку лісового фонду вартістю майже 1 млн грн, розташовану на узбережжі Тилігульського лиману, повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі. 

Так, рішенням Березанського районного суду задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури — визнано незаконним та скасовано розпорядження Березанської районної державної адміністрації щодо передачі у власність громадянину для індивідуального дачного будівництва земельної ділянки площею 8 соток та зобов’язано відповідача повернути її у власність держави.

Зокрема, спірна ділянка вартістю майже 1 млн грн перебувала у постійному користуванні державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство» та належить до земель державного лісового фонду. Крім того, остання розташована в прибережній захисній смузі Тилігульського лиману.

Такі цінні землі мають перебувати виключно у державній або комунальній власності, їх надання у приватну власність та забудова житловими об’єктами прямо заборонені законодавством.

Після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою вживатимуться заходи до його реального виконання.