Без доступу до пляжу: як працюватимуть бази відпочинку курортного Коблево влітку

0
641

«Зберігається можливість десантування, тому берега заміновані, до того ж вони не тільки заміновані, ще й міни, які приходять з моря, які росіяни ставили, або ж наші, вони прибувають кожен день і виїжджаємо їх нейтралізовувати», — сказав Микола Марінов. 

Також Микола Мирінов розповів, за яких умов власникам курортного бізнесу надано можливість працювати влітку. 

«У нас 15 баз з великими басейнами в Коблевому є і там ще більше з маленькими, вони будуть відкриватися. Це рішення виключно дирекції, ми їм не забороняємо відкриватися, ми їх попереджуємо, що на берег вони людей не випустять, в морі ніхто купатися не буде і навіть на пляж виходити не можна», — розповідає Марінов.

Власник бази відпочинку у Коблевому Артур планує приймати відвідувачів цього року  За словами чоловіка, готують басейни до початку туристичного сезону.

«У 2023 році плануємо працювати, як і працювали раніше, але якихось надзвичайних планів немає. Будемо запускати перший та другий басейни у нашому комплексі, буде працювати наш ресторан на березі моря, але сподівань на цей сезон немає, бо ми розуміємо, що на пляжі заборона, у морі міни, у нас немає ні моря, ні пляжу, і для нас це відсутність попиту на нашу послугу», — говорить Артур Розумний.

Протягом 2022 року Коблівська громада втратила близько 50 мільйонів надходжень до місцевого бюджету, про що розповів заступник голови Коблівської громади Іван Кепін.  

«У 2023 році поки ми без дозволу і без розпорядження військової адміністрації, ми не маємо ніякого права надавати дозволу. Поки діє рішення минулого року про заборону. Не тільки громада втрачає, але і весь бізнес втрачає, бізнес не працює, не платяться податки. Десь ми недоотримували доходів приблизно 50 мільйонів», — каже Іван Кепін.